Sposób przygotowania:
Schabowe z dodatkiem Garam Masala
Schab myjemy, osuszamy i kroimy w plastry (10 sztuk), ubijamy na cienkie kotlety. Utłuczone kładziemy na duży talerz i posypujemy przyprawą do grilla oraz oregano. Kładziemy następne ubite kotlety i tak samo przyprawiamy. Wszystkie ubite dajemy na około pół godzinki do lodówki, aby przyprawa przesiąkła, a mięsko nabrało odpowiedniego aromatu. W międzyczasie obieramy ziemniaki i gotujemy. Do jednej miski wsypujemy bułkę tartą, a do drugiej dajemy jajka. do obu misek dodajemy przyprawę ROYAL BRAND Gam Masala. Jajka razem z przyprawą ubijamy i bułkę z przyprawą również dokładnie mieszamy. i taką gotową panierką otulamy przyrządzone wcześniej kotlety. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy kotlety. A do ugotowanych i odcedzonych wcześniej ziemniaków dodajemy masło i porządnie mieszamy. I tak gotowe danie podajemy np. z dodatkiem mizerii na obiadek. Smacznego!!