aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Schabowe z dodatkiem Garam Masala

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Danie obiadowe dla naszej rodzinki

Schabowe z dodatkiem Garam Masala Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe z dodatkiem Garam Masala

 

 

Sposób przygotowania:

Schabowe z dodatkiem Garam Masala
Schab myjemy, osuszamy i kroimy w plastry (10 sztuk), ubijamy na cienkie kotlety. Utłuczone kładziemy na duży talerz i posypujemy przyprawą do grilla oraz oregano. Kładziemy następne ubite kotlety i tak samo przyprawiamy. Wszystkie ubite dajemy na około pół godzinki do lodówki, aby przyprawa przesiąkła, a mięsko nabrało odpowiedniego aromatu. W międzyczasie obieramy ziemniaki i gotujemy. Do jednej miski wsypujemy bułkę tartą, a do drugiej dajemy jajka. do obu misek dodajemy przyprawę ROYAL BRAND Gam Masala. Jajka razem z przyprawą ubijamy i bułkę z przyprawą również dokładnie mieszamy. i taką gotową panierką otulamy przyrządzone wcześniej kotlety. Rozgrzewamy olej na patelni i smażymy kotlety. A do ugotowanych i odcedzonych wcześniej ziemniaków dodajemy masło i porządnie mieszamy. I tak gotowe danie podajemy np. z dodatkiem mizerii na obiadek. Smacznego!!
Schabowe z dodatkiem Garam Masala
Schab bez kości kroimy na grupe plastry i myjemy
Schabowe z dodatkiem Garam Masala
potłuczone schabowe przyprawiamy oregano oraz przyprawą do grilla
Schabowe z dodatkiem Garam Masala
do tartej bułki oraz do jajek dodajemy przyprawę ROYAL BRAND
Schabowe z dodatkiem Garam Masala
schabowe obtaczamy w panierce i smażymy na rozgrzanym oleju.