Sposób przygotowania:
Serniczek dwa smaki
Wykonanie masy serowej: Twaróg zmielić i odstawić. Jajka zmiksować z margaryną ,śmietaną i cukrem. Do gładkiej masy dodać zmielony ser i na koniec mąkę ziemniaczaną. Masę dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy ajerkoniak,a do drugiej stopioną i ostudzoną czekoladę. Masy wymieszać i odstawić.
Wykonanie ciasta: Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami.Masę wymieszać z mąką ,kakao,olejem i proszkiem do pieczenia .Cisto podpiec w średniej wielkości blaszce.Piec przez 10 minut w 160 stopniach.
Na podpieczony spód wyłożyć i wyrównać ciemną masę ,a na górę jasną masę.Pieczemy przez ok. godzinę czasu w 160 stopniach. Ostudzone ciasto polać rozpuszczoną czekoladą w kąpieli wodnej i wymieszaną z masłem.
Wykonanie ciasta: Margarynę utrzeć z cukrem i jajkami.Masę wymieszać z mąką ,kakao,olejem i proszkiem do pieczenia .Cisto podpiec w średniej wielkości blaszce.Piec przez 10 minut w 160 stopniach.
Na podpieczony spód wyłożyć i wyrównać ciemną masę ,a na górę jasną masę.Pieczemy przez ok. godzinę czasu w 160 stopniach. Ostudzone ciasto polać rozpuszczoną czekoladą w kąpieli wodnej i wymieszaną z masłem.