Sposób przygotowania:
Serniczek z cytrynową bezą
Ciasto: mąkę pszenną przesiać na stolnicę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać łyżkę śmietany oraz dwa żółtka,wsypać cukier i posiekaną nożem margarynę i wszystko razem szybko zagnieść.Uformować ciasto w kulę ,owinąć w folię spożywczą i włozyc na jedną godzinę do lodówki.
Masa serowa: Twaróg zmielić w maszynce do mięsa zmiksować z margaryną jajkami oraz żółtkami,wsypać cukier ,budynie rozprowadzić z mlekiem i wlać do masy,dodać skórkę lub likier pomarańczowy i wymieszać na jednolita konsystencję .
Beza cytrynowa: Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli dodając pod koniec ubijania cukier puder i sok z cytryny.Dokładnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 29X40 cm wyłożyć papierem pergaminowym do pieczenia wylepić dno ciastem,wylać masę serową i włozyc do piekarnika i piec 40 minut w temp 180*C
Po tym czasie wyłożyć na upieczone ciasto bezę cytrynową wstawić z powrotem do piekarnika i piec jeszcze 15-20 minut aż beza sie zrumieni.
Po tym czasie wyjać i wystudzić ciasto. Smacznego:)
Masa serowa: Twaróg zmielić w maszynce do mięsa zmiksować z margaryną jajkami oraz żółtkami,wsypać cukier ,budynie rozprowadzić z mlekiem i wlać do masy,dodać skórkę lub likier pomarańczowy i wymieszać na jednolita konsystencję .
Beza cytrynowa: Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli dodając pod koniec ubijania cukier puder i sok z cytryny.Dokładnie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 29X40 cm wyłożyć papierem pergaminowym do pieczenia wylepić dno ciastem,wylać masę serową i włozyc do piekarnika i piec 40 minut w temp 180*C
Po tym czasie wyłożyć na upieczone ciasto bezę cytrynową wstawić z powrotem do piekarnika i piec jeszcze 15-20 minut aż beza sie zrumieni.
Po tym czasie wyjać i wystudzić ciasto. Smacznego:)
zbysiowa
2milutka
proszę sie częstować póki jest!
jaNina
2milutka
zapraszam..:)
alaaa
2milutka
zgadłaś ! z kurek co po podwórku latają:)