Sposób przygotowania:
Sernik brzoskwiniowy
Białka ubić, pod koniec dodając cukier, dodać żółtka, połączyć, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać. Wylać do blaszki ( 25x40cm ) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w 180 st. C.
Biszkopt ciemny upiec podobnie jak biszkopt jasny. Wkładka serowa: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ucierając dodawać po trochu ser, dodać budyń.
Z białek ubić pianę ,dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać. Masę wylać do blaszki (25x40) wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Masa brzoskwiniowa: Brzoskwinie przełożyć do garnka wraz z syropem, zmiksować blenderem, dodać 0,5 litra wody, zagotować, zdjąć garnek z ognia.
Wsypać suche galaretki, mieszać do momentu rozpuszczenia się galaretek. Odstawić do stężenia. Masa budyniowa:1 szklankę mleka odlej i rozmieszaj w nim obydwie mąki i żółtka ,a pozostałe mleko zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym i ugotuj.
Budyń wystudzić. Utrzeć masło, dodając zimny budyń. Polewa: Zgotuj cukier puder, mleko i kakao. Gotuj 2 minuty. Zdejmij z ognia, dodaj masło i olej, dokładnie wymieszaj. Ostudzoną polewę wylej na ciasto.
Przełożenie ciasta: Na ciemny biszkopt rozsmarować 1,2 części kremu, położyć na krem wkładkę serową, rozsmarować pozostałą część kremu, tężejącą masę brzoskwiniową i przykryć jasnym biszkoptem.
Wierzch polać polewą.
Biszkopt ciemny upiec podobnie jak biszkopt jasny. Wkładka serowa: Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, ucierając dodawać po trochu ser, dodać budyń.
Z białek ubić pianę ,dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać. Masę wylać do blaszki (25x40) wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni. Masa brzoskwiniowa: Brzoskwinie przełożyć do garnka wraz z syropem, zmiksować blenderem, dodać 0,5 litra wody, zagotować, zdjąć garnek z ognia.
Wsypać suche galaretki, mieszać do momentu rozpuszczenia się galaretek. Odstawić do stężenia. Masa budyniowa:1 szklankę mleka odlej i rozmieszaj w nim obydwie mąki i żółtka ,a pozostałe mleko zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym i ugotuj.
Budyń wystudzić. Utrzeć masło, dodając zimny budyń. Polewa: Zgotuj cukier puder, mleko i kakao. Gotuj 2 minuty. Zdejmij z ognia, dodaj masło i olej, dokładnie wymieszaj. Ostudzoną polewę wylej na ciasto.
Przełożenie ciasta: Na ciemny biszkopt rozsmarować 1,2 części kremu, położyć na krem wkładkę serową, rozsmarować pozostałą część kremu, tężejącą masę brzoskwiniową i przykryć jasnym biszkoptem.
Wierzch polać polewą.