Sposób przygotowania:
Sernik dekoracyjny
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy gładkie jednolite ciasto, dzielimy na dwie części, wkładamy w torebkę, wkładamy na godzinę do zamrażalnika. Ser biały mielimy trzy razy na sitku o drobnych oczkach, masło ucieramy z żółtkami, dodajemy zmielony ser i pozostałe składniki.
Z białek ubijamy pianę, dodajemy do masy, delikatnie mieszamy. Formę (25x40cm.) smarujemy tłuszczem, wysypujemy bułką tartą, na dno ścieramy na tarce o grubych oczkach połowę ciasta, wylewamy masę serową, ścieramy pozostałe ciasto.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez około 60 minut.
Z białek ubijamy pianę, dodajemy do masy, delikatnie mieszamy. Formę (25x40cm.) smarujemy tłuszczem, wysypujemy bułką tartą, na dno ścieramy na tarce o grubych oczkach połowę ciasta, wylewamy masę serową, ścieramy pozostałe ciasto.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez około 60 minut.