Sposób przygotowania:
Sernik Izaura wg Mychy
Ciasto: Roztapiam w rondlu margarynę, cukier, kakao i wodę. Doprowadzam całość do wrzenia i zdejmuję z ognia. Pozostawiam do ostudzenia. Białka oddzielam od żółtek. Do letniej masy czekoladowej dodaję stopniowo po 1 żółtku i miksuję. Do masy wsypuję mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym, miksuję na jednolitą masę. Z białek ubijam pianę. Pianę ostrożnie łączę z masą czekoladową. Formę o wymiarach 35 cm na 25 cm wykładam papierem do pieczenia. Połowę masy czekoladowej przelewam do formy i wyrównuję. Masa serowa: Miękkie masło miksuję cukrem na puszystą masę. Dodaję resztę składników i miksuję całość na jednolitą masę. Masę wylewam na czekoladową masę do formy. Wykładam łyżką masę czekoladową. Piekę ciasto w 180*C ok. 1 godzinę.