Sposób przygotowania:
Sernik Rosa pycha!
ciasto: Składniki na ciasto wyrobić i oblepić nim całą formę do pieczenia , łącznie z bokami! .Masa: Ubić 2 jajka, 4 żółtka, cukier, cukier wanilinowy. Do ubijanej masy dodawać stopniowo po 1 łyżce sera i dalej ubijać , następnie wlać mleko, wsypać budynie, ciągle miksować . Dodać namoczone wcześniej rodzynki i olej. Wszystko wymieszać.Serwylać na oblepioną ciastem formę i piec ok. 1 -1,5 godziny w tem 200 stopni C.(piekłam bez termoobiegu).Następnie ubić pianę z 4 białek + 8 łyżek cukru i wyłożyć na upieczony gorący sernik i piec jeszcze ok. 10-15 min. w 210 stopniach C. Sernik pieczony na blaszce o wymiarach: 25 cm x40 cm.
Chupnięta
Jojo
luna
kinga
Nie lubimy kopiarzy.
asia77
mamqa
kasiab623
ciasto ma byc surowe a blacha o wymiarach 25 cm x40 cm.
pocztylion2221