Sposób przygotowania:
Sernik trójsmakowy.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia,dodać niecałą kostkę margaryny,cukier,cukier waniliowy,jajko i śmietanę Wymieszać mikserem ręcznym w garnku lub w robocie kuchennym z mieszadłem.Wylać ciasto
na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blachę.Sporzą-
-dzić masę serową,mieląc twaróg przez maszynkę,utrzeć żółtka z cukrem pudrem,dodawać po kolei olej,śmietanę,budynie w proszku,olejek waniliowy,mleko i wymieszać dokładnie łyżką drewnianą.
Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z cukrem,dodać do masy i wymieszać łyżką całość.Wyłożyć na ciasto.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec 50-60 min.Sporządzić w tym czasie masę czekoladową,mieszając masę budyniową z 4 łyżkami czekolady i miodu pitnego.Po upieczeniu ciasto ostudzić i wyjąć z piekarnika.Wysmarować masą czekoladową
na wierzchu i posypać wiórkami kokosowymi.Pokroić na trójkąty lub kawałki i z formy przełożyć na talerzyki.
na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blachę.Sporzą-
-dzić masę serową,mieląc twaróg przez maszynkę,utrzeć żółtka z cukrem pudrem,dodawać po kolei olej,śmietanę,budynie w proszku,olejek waniliowy,mleko i wymieszać dokładnie łyżką drewnianą.
Na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z cukrem,dodać do masy i wymieszać łyżką całość.Wyłożyć na ciasto.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C i piec 50-60 min.Sporządzić w tym czasie masę czekoladową,mieszając masę budyniową z 4 łyżkami czekolady i miodu pitnego.Po upieczeniu ciasto ostudzić i wyjąć z piekarnika.Wysmarować masą czekoladową
na wierzchu i posypać wiórkami kokosowymi.Pokroić na trójkąty lub kawałki i z formy przełożyć na talerzyki.