msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Sernik z brzoskwinią o posmaku banana.

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Dość szybki w wykonaniu serniczek.Wilgotny i delikatny.

Sernik z brzoskwinią o posmaku banana.

Składniki:

Sernik z brzoskwinią o posmaku banana.

 

  • na ciasto
  • 2 szklanki mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 25 dag margaryny
  • 2 żółtka

 

  • na masę serową
  • 1 kg sera mielonego na sernik
  • 2 budynie o smaku bananowym
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 200ml cukru
  • 16 g cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • 25 dag miękkiej margaryny

Sposób przygotowania:

Sernik z brzoskwinią o posmaku banana.
Składniki na ciasto szybko zagnieść.2\3 rozwałkować i przenieść na przygotowaną blaszkę do pieczenia o wymiarach 25 na 36 cm. Resztę ciasta zamrozić. Składniki na masę serową zmiksować np. mikserem lub utrzeć drewnianą pałką.Najpierw margarynę z cukrem i cukrem waniliowym,następnie jajka i ser a na końcu proszek budyniowy. Masę wylewamy na rozwałkowane ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 100 stopni. Na masie serowej rozkładamy pokrojone w kostkę brzoskwinie i ścieramy zamrożone ciasto na tarce jarzynowej na wierzch. Wstawiamy sernik do piekarnika i zwiększamy temperaturę do 180 stopni.Pieczemy ok. godziny.Po upieczeniu przez 2-3 minuty nie otwieramy piekarnika.