Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwinią o posmaku banana.
Składniki na ciasto szybko zagnieść.2\3 rozwałkować i przenieść na przygotowaną blaszkę do pieczenia o wymiarach 25 na 36 cm. Resztę ciasta zamrozić. Składniki na masę serową zmiksować np. mikserem lub utrzeć drewnianą pałką.Najpierw margarynę z cukrem i cukrem waniliowym,następnie jajka i ser a na końcu proszek budyniowy. Masę wylewamy na rozwałkowane ciasto. Piekarnik nagrzewamy do 100 stopni. Na masie serowej rozkładamy pokrojone w kostkę brzoskwinie i ścieramy zamrożone ciasto na tarce jarzynowej na wierzch. Wstawiamy sernik do piekarnika i zwiększamy temperaturę do 180 stopni.Pieczemy ok. godziny.Po upieczeniu przez 2-3 minuty nie otwieramy piekarnika.
Edward mistrz kuchni
evita0007
msewka
A to dlaczego?
anemon
Dlatego, że evita0007 twierdzi, że jej się ciasta nie udają, ale ja jej nie wierzę, bo widziałam ciasto w jej wykonaniu, a jak upiekła jedno, to upiecze i inne.
Twój pomysł z dodaniem budyniu bananowego bardzo mi się podoba, chętnie wypróbuję, bo domyślam się, że sernik musi świetnie smakować. Sernik wygląda bardzo apetycznie.