Sposób przygotowania:
sernik z brzoskwiniami
Zagnieść ciasto i wyłożyć na blaszkę, łącznie ze ściankami. Ciasto jest bardzo elastyczne i dobrze się formuje palcami.
Zmiksować mikserem bardzo dokładnie (blenderem), dodać pokrojone w kostke brzoskwinie i wymieszac całość łyżką.
Jak ktos lubi to do masy mozna dodac 1 cukier migdałowy - wtedy ładnie pachnie
Masa serowa będzie płynna więc nie badzcie zaskoczone
Masę serową wlac do blaszki wyłożonej ciastem i piec w temp 150 stopni ok 50-60 min.
Po wyjeciu z piekarnika na gorący sernik wykładamy pianę.
Piana:
Ubić 4 białka na sztywno, utrwalic 4 łyżkami cukru i do tego dodac 4 łyżki wiosek kokosowych
Jeszcze raz wkladamy do piekarnika na 10 min. Piana powinna miec brazowo-zloty kolor
Zmiksować mikserem bardzo dokładnie (blenderem), dodać pokrojone w kostke brzoskwinie i wymieszac całość łyżką.
Jak ktos lubi to do masy mozna dodac 1 cukier migdałowy - wtedy ładnie pachnie
Masa serowa będzie płynna więc nie badzcie zaskoczone
Masę serową wlac do blaszki wyłożonej ciastem i piec w temp 150 stopni ok 50-60 min.
Po wyjeciu z piekarnika na gorący sernik wykładamy pianę.
Piana:
Ubić 4 białka na sztywno, utrwalic 4 łyżkami cukru i do tego dodac 4 łyżki wiosek kokosowych
Jeszcze raz wkladamy do piekarnika na 10 min. Piana powinna miec brazowo-zloty kolor
Evi
małgosia7902
luna
elzbieta8960
Sarenka
Natala1210
andzia67