Sposób przygotowania:
Sernik z brzoskwiniami inaczej
SPÓD: Białka oddzielić od żółtek. Do miski dać, margarynę, cukier i żółtka. Całość utrzeć. Ubić białka na sztywno. Dodać do zmiksowanych składników. Mąkę przesiać z proszkiem do miski. Wymieszać dokładnie. Ciasto wyłożyć na wysmarowaną brytfannę. POSYPKA: Margarynę, żółtka mąkę, cukier i proszek wymieszać ze sobą i wyrobić z tego ciasto. Wyrobione ciasto przełożyć do foliowego woreczka i wstawić do zamrażarki na 10 minut. MASA: Ser zmielić dwa razy. żółtka utrzeć z cukrami. Dodawać następnie ser, olej, mleko i budynie. Ucierając dodać także śmietanę 36 proc. prosto z kubeczka. Ubić pianę z białek i delikatnie (nie mikserem) wmieszać do masy. Masę wylać na spód w brytfannie. Brzoskwinie z puszki wyjąć i każdą przeciąć na pół. Ułożyć na brytfannie wciskając do masy serowej. Wyjąć ciasto z zamrażarki i zetrzeć na sernik tarką. Całość wstawić do piekarnika na ok. 1 godzinę w 180 st. Po upieczeniu wyjąć i ostudzić.
KasiaJulcia
gosia47-47
dziękuję za opinię :) jest naprawdę bardzo smaczny, polecam
pałla
gosia47-47
witam
ja piekę na foremce: 36 cm x 26 cm
pozdrawiam