Sposób przygotowania:
Sernik z budyniową pianką i brzoskwiniami
Ciasto: Do miski dajemy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto,następnie dzielimy na dwie równe części.Jedną część wałkujemy i wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 24 cm x 35 cm,nakłuwamy widelcem i oprószamy bułką tartą.Razem z pozostałym ciastem wkładamy do lodówki na czas przygotowania pozostałych składników. Masa serowa: Masło ucieramy z cukrem,stopniowo dodajemy po jednym żółtku i jajku,dokładnie ucieramy,dodajemy proszek do pieczenia,budynie w proszku i ser,całość ucieramy dokładnie na jednolitą masę. Masę serową wykładamy na ciasto. Na masę serową wykładamy brzoskwinie odsączone z syropu i pokrojone na mniejsze kawałki. Pianka: Białka ubijamy na sztywną pianę,wsypujemy cukier i ubijamy,dodajemy budynie w proszku i dokładnie mieszamy. Gotową piankę wykładamy równomiernie na brzoskwinie.Pozostałe ciasto ścieramy na brzoskwinie,na tarce na dużych oczkach lub skubiemy na małe kawałeczki. Sernik pieczemy około 70 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony studzimy,zimny wyjmujemy z blaszki.
marietta
Babeczka35
Dziękuję:)