Sposób przygotowania:
Sernik z owocami i kruszonką
10 dag masła, cukier puder, 3 żółtka utrzeć na puszystą masę. Gdy utarte, dodać przemielony ser, aromaty, cukier waniliowy, mąkę ziemniaczaną, kaszę mannę, rodzynki. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Pod koniec dodać sztywno ubitą pianę z 3 jajek, delikatnie wmieszać. Do miski wlać 2 białka i z 2 łyżkami cukru ubić na sztywną pianę. Następnie ciągle ubijając dodać stopniowo 2 żółtka. Pod koniec dodać 2 łyżki mąki wymieszanej z kakao i proszkiem do pieczenia, wymieszać. Z pozostałej mąki, żółtka, masła i cukru zrobić kruszonkę. Na przygotowaną tortownicę ułożyć warstwę okrągłych biszkoptów, zalać kakaowym ciastem, ułożyć drugą warstwę biszkoptów, wyłożyć przygotowaną masę serową. Na ser ułożyć owoce i posypać kruszonką. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 190-200 stopni około 50-60 minut.