Sposób przygotowania:
Seromak
Ze wszystkich skladnikow na spod zagniesc ciasto i wlozyc w woreczku foliowym do lodowki.
Ubic bialka z 5 jajek, odstawic. Maslo utrzec z cukrem i cukrem wanil., dodac pojedynczo zoltka i dalej ubijac. Nastepnie wmieszac ser i make ziemn. lub budyn. oraz stopione i ostudzone maslo i kilka kropli aromatu maslanego, wymieszac.
Do gotowej masy makowej dodac rodzynki, orzechy i 2 jajka oraz aromat migdalowy i calosc wymieszac.
Ciasto rozwalkowac i polozyc na blache wylozona papierem do pieczenia. Piec 15 min. w temp. 180 stopni. Na podpieczone ciasto wylozyc mase makowa i nastepnie mase serowa. Piec ok.60 min. w temp. 175°C. Zimne ciasto mozna posypac cukrem pudrem lub udekorowac polewa czekoladowa.
Przepis podpatrzony na blogu Moje wypieki z malymi zmianami.
Ubic bialka z 5 jajek, odstawic. Maslo utrzec z cukrem i cukrem wanil., dodac pojedynczo zoltka i dalej ubijac. Nastepnie wmieszac ser i make ziemn. lub budyn. oraz stopione i ostudzone maslo i kilka kropli aromatu maslanego, wymieszac.
Do gotowej masy makowej dodac rodzynki, orzechy i 2 jajka oraz aromat migdalowy i calosc wymieszac.
Ciasto rozwalkowac i polozyc na blache wylozona papierem do pieczenia. Piec 15 min. w temp. 180 stopni. Na podpieczone ciasto wylozyc mase makowa i nastepnie mase serowa. Piec ok.60 min. w temp. 175°C. Zimne ciasto mozna posypac cukrem pudrem lub udekorowac polewa czekoladowa.
Przepis podpatrzony na blogu Moje wypieki z malymi zmianami.
msewka