Sposób przygotowania:
Seromakowiec z brzoskwiniami
Wszystkie składniki ciasta łączymy ze sobą i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie nierówne części. 3/4 części ciasta wykładamy na dno blachy wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostałe ciasto owijamy w folie i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Twaróg mieszamy z pozostałymi składnikami na masę serową. Wykładamy na ciasto. Brzoskwinie odsączamy z syropu. Kroimy w ćwiartki i rozkładamy na masie serowej. Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem soli. Dodajemy cukier i miksujemy, aż cukier się rozpuści. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Masę wykładamy na brzoskwiniach i wyrównujemy. Na wierzch ścieramy na tarce pozostałe ciasto.Pieczemy ok 1 godzinę w 180 stopniach. Smacznego.