Sposób przygotowania:
Śledzie faszerowane Eli z grilla
Śledzie (nie rozcinać-muszą być całe filety podwójne,żeby je złożyć)umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Składniki marynaty ubić trzepaczką.Posmarować filety śledziowe marynatą i włożyć do lodówki na kilka godzin.Drobno pokrojone pieczarki i posiekaną cebulę smażyć razem z solą i pieprzem na oleju,aż odparuje sok.Śledzie wyjąć z marynaty.Na jedną połówkę każdego śledzia nałożyć cienką warstwę pieczarek,posypać odrobiną sera,położyć pomidory suszone odsączone z oleju,posypać znowu serem i położyć warstwę pieczarek.Śledzie złożyć(przykryć drugą połówką),owinąć liśćmi kapusty,spiąć wykałaczkami i piec na gorącym grillu około 30 minut.Po upieczeniu na talerzu odwinąć z kapusty(kapusta nie nadaje się do jedzenia)Smacznego!
luna
msewka
wedith1
ewa19614
grazka
eli_555
Grażka ciepłe pyszne,ale zimne jeszcze lepsze.
Marika_1961