Sposób przygotowania:
Śniadaniowe naleśniki
1.Z mąki, mleka, żółtek i łyżki oleju rozmieszaj ciasto naleśnikowe tak by konsystencja ciasta była gęsta. 2. Białka ubić na sztywną pianę i dodać według uznania suszonej bazylii. 3. Białka połączyć z pianą za pomocą szpatułki lub łyżki. 4. Na rozgrzaną patelni wylewaj porcję ciasta i smaż naleśniki podlewając je odrobiną oleju. Odstawiamy naleśniki do przestygnięcia i w między czasie przygotowujemy sos czosnkowy. Do miseczki wlewamy jogurt naturalny i przeciskamy do niego czosnek.Kolejno dodajemy majonez, pieprz, sól bazylię i oregano. Całość dobrze wymieszać i odstawić do schłodzenia. 1. Naleśniki smarujemy serkiem ziołowym, kładziemy liść sałaty. 2. Na sałatę obok siebie układamy plaster sera i szybki, które również smarujemy cienko serkiem ziołowym. 3. Na ser i szynkę posmarowany nakłądamy pokrojony pomidor, paprykę i rzodkiewkę oraz oliwki. 4. Całość zwijamy w rulon i wstawiamy do lodówki na 15 minut. 5. Naleśniu kroimy i układamy na talerzu z dodatkami.
gosiapiotrek23
donia1219