bietka

bietka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 188]

Snickers z miodem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 35
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Ciasto które kojarzy mi się ze Świętami Bożego Narodzenia :)

Snickers z miodem

Składniki:

Snickers z miodem

 

 

 

 

  • dodatkowo dżem do posmarowania

Sposób przygotowania:

Snickers z miodem
Ciasto: wszystkie składniki na ciasto dajemy na stolnicę i miesimy ciasto. Ciasto dzielimy na trzy części. Dwie z nich pieczemy w formach o wymiarach 23x38 cm wysmarowanych tłuszczem około 25-30 minut w temp. 180 stopni. Masa orzechowa: orzechy kroimy na małe kawałki , dodajemy miód, margarynę Palma z Murzynkiem i cukier i smażymy na złoty kolor. Trzecią część ciasta wykładamy do formy wysmarowanej tłuszczem o wymiarach 23x38 cm i wykładamy na nie gorącą masę orzechową, szybko rozsmarowujemy żeby orzechy za szybko nie zastygły i pieczemy około 30-40 minut w temp. 180 stopni. Krem: odlewamy pół szklanki mleka i mieszamy w nim mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem i laską wanilii, jak mleko zakipi wyciągamy laskę wanilii i wlewamy na nie mąki rozrobione w mleku i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i studzimy. Ucieramy margarynę Palma z Murzynkiem i łączymy z zimnym budyniem. Przekładamy: jeden placek smarujemy dżemem, dajemy drugi placek, smarujemy kremem i przekładamy plackiem z masą orzechową.