Sposób przygotowania:
Snikers z płatkami migdalu
Do biszkoptu:
białka ubijamy na sztywną piane, dodajemy cukier i dalej ubijamy, nastepnie dodajemy po 1 zóltku i mieszamy na wolniejszych obrotach. Na sam koniec dodajemy mąke zmieszana z proszkiem i kakaem i mieszamy bardzo delikatnie aby nie opadlo. wykladamy na posmarowana blaszke (tyko dol) i pieczemy ok 45 minut
do ciasta orzechowego:
białka ubijamy na sztywna piane dodajemy cukier i miód (miskujemy na wolnych obrotach) następnie dodajemy make zmieszana z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łyzka, dodajemy bakalie i mieszamy. Pieczemy ok 35 minut
Z mlekiem (zwyklym) dokladnie mieszamy mąki, żółtka i cukry, po czym gotujemy budyn. Jak jest zimny to miskujemy go z masłem i margaryna. Na koniec dodajemy utarta lub pokrojona w drobne kawalki czekolade.
Biszkopt przekrawamy na pol, kladziemy połowe masy, na to ciasto orzechowe, masa krówkowa, druga czesc biszkopty i reszta masy. Płatki migdałowe smażymy na patelni na złowy kolor, jak przestygna to posypujemy na ciasto i lekko wklepujemy. Czekamy az troche namiekknie, zanim bedziemy kroic
białka ubijamy na sztywną piane, dodajemy cukier i dalej ubijamy, nastepnie dodajemy po 1 zóltku i mieszamy na wolniejszych obrotach. Na sam koniec dodajemy mąke zmieszana z proszkiem i kakaem i mieszamy bardzo delikatnie aby nie opadlo. wykladamy na posmarowana blaszke (tyko dol) i pieczemy ok 45 minut
do ciasta orzechowego:
białka ubijamy na sztywna piane dodajemy cukier i miód (miskujemy na wolnych obrotach) następnie dodajemy make zmieszana z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łyzka, dodajemy bakalie i mieszamy. Pieczemy ok 35 minut
Z mlekiem (zwyklym) dokladnie mieszamy mąki, żółtka i cukry, po czym gotujemy budyn. Jak jest zimny to miskujemy go z masłem i margaryna. Na koniec dodajemy utarta lub pokrojona w drobne kawalki czekolade.
Biszkopt przekrawamy na pol, kladziemy połowe masy, na to ciasto orzechowe, masa krówkowa, druga czesc biszkopty i reszta masy. Płatki migdałowe smażymy na patelni na złowy kolor, jak przestygna to posypujemy na ciasto i lekko wklepujemy. Czekamy az troche namiekknie, zanim bedziemy kroic
Natala1210