Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Snikers z płatkami migdalu

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wspaniale ciasto, które wszystkim smakuje:)

Snikers z płatkami migdalu

Składniki:

Snikers z płatkami migdalu

 

 

  • Biszkopt
  • 7 jajek,
  • niepelna szklanka cukiru,
  • 5 łyżek mąki,
  • 2 łyżki kakao,
  • łyżeczka proszek do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Snikers z płatkami migdalu
Do biszkoptu:
białka ubijamy na sztywną piane, dodajemy cukier i dalej ubijamy, nastepnie dodajemy po 1 zóltku i mieszamy na wolniejszych obrotach. Na sam koniec dodajemy mąke zmieszana z proszkiem i kakaem i mieszamy bardzo delikatnie aby nie opadlo. wykladamy na posmarowana blaszke (tyko dol) i pieczemy ok 45 minut

do ciasta orzechowego:
białka ubijamy na sztywna piane dodajemy cukier i miód (miskujemy na wolnych obrotach) następnie dodajemy make zmieszana z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łyzka, dodajemy bakalie i mieszamy. Pieczemy ok 35 minut

Z mlekiem (zwyklym) dokladnie mieszamy mąki, żółtka i cukry, po czym gotujemy budyn. Jak jest zimny to miskujemy go z masłem i margaryna. Na koniec dodajemy utarta lub pokrojona w drobne kawalki czekolade.
Biszkopt przekrawamy na pol, kladziemy połowe masy, na to ciasto orzechowe, masa krówkowa, druga czesc biszkopty i reszta masy. Płatki migdałowe smażymy na patelni na złowy kolor, jak przestygna to posypujemy na ciasto i lekko wklepujemy. Czekamy az troche namiekknie, zanim bedziemy kroic