ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Strudel z gęsiną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealna na niedzielny rodzinny obiad

Strudel z gęsiną

Składniki:

Strudel z gęsiną

 

Sposób przygotowania:

Strudel z gęsiną
Mięso gęsie oddziel od kości i rozdrobnij.Ząbek czosnku posiekaj,cebulę pokrój w piórka,a ogórka kiszonego w cienkie paseczki.Wszystko wymieszaj.Skrop oliwą i dopraw do smaku solą,pieprzem,kolendrą,ostrą papryczką oraz sokiem z cytryny.Fetę pokrój na plasterki grubości centymetra.Szpinak podduś na oliwie razem z pozostałym czosnkiem i plastrami cukinii.Paprykę upiecz w piekarniku.Gdy przestygnie,obierz ją ze skóry i pokrój w plastry.Ciasto francuskie przesyp mąką i wytnij z niego dwa prostokąty,jeden musi być o 4 centymetry szerszy przy dłuższej krawędzi.Na mniejszym placku układaj kolejno:masę szpinakową,mięso gęsie,ser i paprykę.Przykryj płatem ciasta i zlep boki.Wierzch strudla posmaruj jajkiem rozmieszanym z mlekiem.Piecz około 15 minut w temperaturze 190`C.