Sposób przygotowania:
Szarlotka
Jabłka obieramy i kroimy na małe kawałki, wrzucamy go garnka i pod przykryciem dusimy przez około 20 minut, aż jabłka nie zmiękną. Dodajemy cukier i cynamon i co jakiś czas mieszamy. Po uduszeniu jabłek zostawiamy je do wystygnięcia. W tym czasie zabieramy się za robienie ciasta. Na stolnicę wysypujemy wszystkie sypkie składniki. Formujemy górkę, w środek której dodajemy jajka, żółtka, margarynę i śmietanę. Ugniatamy ciasto. Nagrzewamy piekarnik, a w tym czasie blachę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, by ciasto nie przywierało. Większą część ciasta wałkujemy i układamy na spód i boki blachy. Na ciasto smarujemy nadzienie, a na wierzch układamy rozwałkowane, pozostałe ciasto. Pieczemy przez ok 45 minut w 180 stopniach. Po wyjęciu i ostudzeniu szarlotki możemy posypać ją cukrem pudrem. Smacznego :)