Sposób przygotowania:
Szarlotka z jabłkami i budyniem.
Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać masło i dokładnie posiekać. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i śmietaną, wlać do mąki i zarobić ciasto. Włożyć do lodówki na 1 godzinę. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki, włożyć do rondla, podlać odrobiną wody, rozgotować. Zdjąć z ognia, wsypać cynamon, cukier, 3 łyżki bułki tartej, wymieszać. Z mleka i proszku budyniowego ugotować budyń. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na 2 części, rozwałkować. Jedną część włożyć do przygotowanej formy, posypać pozostałą bułką tartą, wyłożyć marmoladę z jabłek. Następnie wylać gorący budyń, przykryć drugim ciastem, nakłuć widelcem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 40 minut. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.