Sposób przygotowania:
Szaszłyk warzywny w mięsie
Krążek bakłażana oprószyć solą na 15 minut. Następnie opłukać, osuszyć, posmarować oliwą i upiec na grillu.
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na patyczek do szaszłyków nabić pieczarki marynowane, pokrojony w kostkę żółty ser, paprykę, cukinię i grillowanego bakłażana. Zawinąć w przygotowane mięso, spiąć wykałaczkami. Oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron na złoty kolor. Przed podaniem usunąć wykałaczki i patyczek do szaszłyków.
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na patyczek do szaszłyków nabić pieczarki marynowane, pokrojony w kostkę żółty ser, paprykę, cukinię i grillowanego bakłażana. Zawinąć w przygotowane mięso, spiąć wykałaczkami. Oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron na złoty kolor. Przed podaniem usunąć wykałaczki i patyczek do szaszłyków.