Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Książka Kucharska: Szaszłyki na grilla - 30 najlepszych przepisów

Szaszłyk warzywny w mięsie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Szaszłyk z warzyw i grzybów, otulony mięsem z piersi z kurczaka wygląda oryginalnie i pysznie smakuje.

Szaszłyk warzywny w mięsie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Szaszłyk warzywny w mięsie

 

Sposób przygotowania:

Szaszłyk warzywny w mięsie
Krążek bakłażana oprószyć solą na 15 minut. Następnie opłukać, osuszyć, posmarować oliwą i upiec na grillu.

Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Na patyczek do szaszłyków nabić pieczarki marynowane, pokrojony w kostkę żółty ser, paprykę, cukinię i grillowanego bakłażana. Zawinąć w przygotowane mięso, spiąć wykałaczkami. Oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej.

Smażyć na rozgrzanej oliwie ze wszystkich stron na złoty kolor. Przed podaniem usunąć wykałaczki i patyczek do szaszłyków.
Szaszłyk warzywny w mięsie
Mięso zbić tłuczkiem na cienki płat i przyprawić.
Szaszłyk warzywny w mięsie
Przygotowane składniki nabić na patyczek do szaszłyków.
Szaszłyk warzywny w mięsie
Szaszłyk zawinąć w mięso, spiąć wykałaczkami.
Szaszłyk warzywny w mięsie
Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.