Sposób przygotowania:
Szaszłyki z sosem bearneńskim
Cukinię umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Ananasa pokroić w ćwiartki. Cebule obrać, umyć, pokroić na cząstki. Pomidorki umyć. Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę. Przygotowane składniki ponadziewać na przemian na patyczki do szaszłyków. Na dużej patelni rozgrzać olej, smażyć szaszłyki na średnim ogniu przez 10minut. Szalotki oczyścić, posiekać. Do garnuszka włożyć szalotki, ocet, estragon, trybulę, przyprawić solą i pieprzem. Zagotować i dusić na małym ogniu przez 10minut. Dodać żółtka, troszkę wody, ubić, dodać gorące masło, dokładnie ubić. Przyprawić solą i pieprzem, dodać pieprz marynowany. Szaszłyki wyłożyć na talerz, sosem polać szaszłyki, bądź podać w oddzielnej sosjerce.