motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Sznycelki z parowaru z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Fajny pomysł na gotowaną kurę z rosołu.

Sznycelki z parowaru z cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sznycelki z parowaru z cukinią

 

Sposób przygotowania:

Sznycelki z parowaru z cukinią
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Umytą cukinię trzemy na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i przesmażamy pokrojoną cebulę z czosnkiem oraz startą cukinię. Doprawiamy do smaku i chłodzimy. Mięso obieramy z kostek i mielimy. Ser kroimy na małe kawałeczki, pietruszkę siekamy. Wszystkie składniki dajemy do miski i wyrabiamy, aby składniki dobrze się połączyły. Z przygotowanego mięsa formujemy kotleciki, dajemy do parowaru i parujemy 30 min.
Sznycelki z parowaru z cukinią
Potrzebne składniki do przygotowania mięsa
Sznycelki z parowaru z cukinią
Na oleju smażymy pokrojoną cebulkę z czosnkiem i startą cukinią
Sznycelki z parowaru z cukinią
Przygotowane produkty dajemy do miski i wyrabiamy masę mięsną
Sznycelki z parowaru z cukinią
Z przygotowanego mięsa formujemy kotleciki i dajemy do parowaru