Sposób przygotowania:
Szparagi z orzechami laskowymi
Szparagi umyć, obrać, odciąć końce, ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzić, przekroić wzdłuż, pokroić na kawałki. Pomidory umyć, osuszyć, pokroić w ósemki. Szpinak umyć, osuszyć, porwać na małe kawałki. Orzechy rozdrobnić. Ser pokroić w półplasterki. 2 łyżki masła roztopić na patelni, włożyć szpinak i smażyć 5minut. Oprószyć solą, pieprzem i cukrem. Dodać 1 łyżkę masła, sok z cytryny i orzechy. Smażyć kolejne 5minut. Oliwę wymieszać z octem, przyprawić solą i pieprzem. W salaterce delikatnie wymieszać szparagi, pomidory, ser mozzarella. Sos ze szpinaku i orzechów połączyć z sosem winegret, wlać do sałatki, wymieszać i podawać.