Sposób przygotowania:
Szpinakowe Sajgonki :)
Uwielbiam sajgonki , to mój autorski pomysł i gorąco polecam:) Zaczynam od ugotowania szpinaku w osolonej wodzie.Następnie odcedzam i zostawiam do ostygnięcia.Na odrobinie oliwy z oliwek z dodatkiem łyżki masła podsmażam obrane i pokrojone w kosteczkę krewetki z dodatkiem posiekanego drobniutko czosnku i odrobiną soli , pieprzu i płatków chilli.Po paru minutach dodaję kiełki fasoli i zmniejszam gaz na kolejne 5 minut.Następnie całość przekładam do miski , mieszam ze szpinakiem i sezamem.Na ciasto sajgonkowe nakładam farsz i roluję w sajgonki :) Makaron zanurzam we wrzątku osolonym i zostawiam na 3-4 minuty.Odcedzam.Sajgonki smażę na głębokim oleju aż się ładnie zarumienią.Wykładam na makaron i polewam sosem.Polecam Kochani , bo niebo w gębie !!!
iwona3004
Chupnięta
Iwonko dziękuję - wiesz siedzę w domu to mam tysiąc myśli na minutę i tak się rodzą te posiłki.A smakowały wszystkim - a u mnie w domu mało kto je szpinak , a tym bardziej krewetki !
Jojo
Evi
jovi