Sposób przygotowania:
Szynka w pomidorowo-paprykowym sosie
Mięso umyć osuszyć ręcznikiem,pokroić na jednakowej grubości plastry,oprószyć z każdej strony bazylią i oregano,odstawić na 10 minut. Na patelni rozgrzać masło zrumienić mięso z każdej strony .W garnku zagotować bulion z pieprzem ziarnistym liściem laurowym i zielem angielskim,wrzucić obsmażone mięso i dusić pod przykryciem około 30 minut Na tłuszczu z obsmażenia mięsa poddusić 2-3 minuty pokrojoną cebulę razem z porem i papryką . Dodać warzywa do mięsa razem z pomidorami,ketchupem,i dusić do miękkości.Doprawić pieprzem cayenne ,solą wg swojego uznania.Zagęścić zawiesiną z mąki ziemniaczanej i zaciągnąć śmietaną. Przed podaniem posypać szczypiorkiem
Sylwia1977
2milutka
przecież pisze ze oprószamy oregano bazylią...ja nie solę dopiero sos.