Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Taco (Meksyk)

  • 2
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 4

Mięso, posiekany czosnek i cebule usmażyć na patelni z olejem. Po usmażeniu odlać

Taco (Meksyk)

Składniki:

Taco (Meksyk)

 

  • 0,5 kg mielonej chudej wołowiny
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • łyżeczka sosu Worcaster
  • łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne
  • sos Enchiladas
  • pomidory
  • ser Cheddar

Sposób przygotowania:

Taco (Meksyk)
Mięso, posiekany czosnek i cebule usmażyć na patelni z olejem. Po usmażeniu odlać nadmiar tłuszczu. Dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Powinniśmy mieć już gotowe tortille, a jeżeli nie no to trzeba je zaraz upiec. Do każdej gotowej tortilli nakładać nadzienie z mięsa, oraz pokrojone w kostkę pomidory, liść sałaty, łyżeczka sosu Enchiladas i drobno utarty ser Cheddar.