Sposób przygotowania:
Tania szarlotka
Z mąki, cukru, margaryny, cukru waniliowego zagnieść ciasto, dodać do śmietany.
Ciasto powinno być gęste, aby dało sie rozwałkować. po wyrobieniu ciasto odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.
Jabłka umyć, obrać, pokrajać w cienkie plastry.
Ciasto podzielić na 2 części, jedną rozwałkować na grubość 1/2 cm.
Na cieście ułożyć pokrojone jabłka wymieszane z cukrem, cynamonem i tartą bułką.
Przykryć drugą częścią rozwałkowanego ciasta.
Zlepić dokładnie brzegi, nakłuć szarlotkę wkilku miejscach.
Piec w 190-220 stop. C. piekarniku około 30 minut.
Po upieczeniui ostudzeniu pokroić, posypać cukrem pudrem.
Ciasto powinno być gęste, aby dało sie rozwałkować. po wyrobieniu ciasto odstawić w chłodne miejsce na 30 minut.
Jabłka umyć, obrać, pokrajać w cienkie plastry.
Ciasto podzielić na 2 części, jedną rozwałkować na grubość 1/2 cm.
Na cieście ułożyć pokrojone jabłka wymieszane z cukrem, cynamonem i tartą bułką.
Przykryć drugą częścią rozwałkowanego ciasta.
Zlepić dokładnie brzegi, nakłuć szarlotkę wkilku miejscach.
Piec w 190-220 stop. C. piekarniku około 30 minut.
Po upieczeniui ostudzeniu pokroić, posypać cukrem pudrem.