Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Tarta z ciasta francuskiego.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto francuskie można zrobić z mąki, masła, jajka i śmietany.

Tarta z ciasta francuskiego.

Składniki:

Tarta z ciasta francuskiego.

 

Sposób przygotowania:

Tarta z ciasta francuskiego.
Ciasto francuskie rozmrozić, wyłożyć dno i boki formy na tartę, podpiec około 10 minut w temp 190 stopni. Szpinak rozmrozić, podsmażyć na maśle, ostudzić, dodać ser, 3 żółtka i zmiksować. Następnie dodać sztywno ubitą pianę z białek, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. Pozostałe jajka ugotować na twardo. Całe pieczarki włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować około 5 minut. Na podpieczone ciasto wyłożyć połowę farszu, ułożyć obrane pokrojone na połówki jajka i pieczarki, wyłożyć resztę farszu. Wierzch przykryć pozostałym ciastem, posmarować żółtkiem i piec około 45 minut w temp 190 stopni.