Sposób przygotowania:
Tex Mex - chili z nachos i guacamole
Wołowinę kroimy w niedużą kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie podsmażamy na głębokiej patelni. Do wołowiny dolewamy wody i dusimy około 40 minut, co jakiś czas mieszając.W międzyczasie możemy przygotować guacamole: awokado obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Z pomidora usuwamy gniazdo nasienne i również drobno kroimy. W miseczce mieszamy awokado z pomidorem, skrapiamy sokiem z cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy jogurt naturalny. Wszystko dokładnie mieszamy.Gdy mięso będzie już miękkie, zdejmujemy pokrywkę i odparowujemy wodę. Następnie na patelnię wlewamy sos meksykański Łowicz (dodajemy też opcjonalnie czerwoną fasolę), dokładnie mieszamy i chwilę wszystko razem podgrzewamy.Gotowe chli podajemy z chipsami nachos i guacamole.