Sposób przygotowania:
Toffik 3
Biszkopt ciemny Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodać mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia na końcu kakao i olej i lekko wymieszać.Wylać na formę do pieczenia.Piec w temp. 160-180 około 30 minut. Po upieczeniu na zimy biszkopt wykładamy masę z białej czekoladyMasa z białej czekolady Galaretkę rozpuścić w 2 szklanka gorącej wody. Czekoladę połamać na kawałki wrzucić do galaretki, mieszać aż się rozpuści odstawić do wystudzenia. Śmietanę zmiksować i porcjami dodać do niej tężejącą galaretkę.Gotową masę wylewamy na ciemny upieczony biszkopt. Na masę dajemy upieczony jasny biszkopt. Biszkopt jasnyBiałka oddzielić od żółte.Białka ubić na sztywno utrwalić cukrem i żółtkami. Na końcu dodaćMwymieszane ze sobą obydwie mąki razem z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać z pianą. Upiec 30 minut w temp 180. Na biszkopt rozsmarować przygotowaną masę krówkową. Masa krówkowa- Miękkie masło ucieramy na puch dodajemy stopniowo gotową masą kajmakową rozsmarowujemy masę. Na wierzch ciasta rozsmarowujemy ubitą kremówkę z żelatyną i posypujemy startą czekoladą
kasienka1987
malgorzata239