Sposób przygotowania:
Torcik marchewkowy
CIASTO: Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie wlewać przestudzony tłuszcz i wsypywać produkty suche wcześniej przesiane i dalej ucieramy. Na końcu dodajemy starta marchewkę na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Mieszamy razem z ciastem. Formę keksową smarujemy tłuszczem i wysypujemy tartą bułką, przekładamy do niej ciasto i pieczemy w nagrzanym piekarniku 180stC przez 60 minut. Po całkowitym wystygnięciu ciasto przekroić na 3 części.
KREM: Masło miękkie zmiksować z cukrem pudrem, następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Krem dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i dobrze mieszamy. Kremem brązowym przekładamy tort i smarujemy górę oraz boki. białym kremem wykonujemy dekoracje. ja użyłam dodatkowo misiaczków z sezamu i słonecznika w karmelu oraz ozdób cukierniczych. Schłodzić przez noc w lodówce.
KREM: Masło miękkie zmiksować z cukrem pudrem, następnie dodajemy serek mascarpone i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Krem dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i dobrze mieszamy. Kremem brązowym przekładamy tort i smarujemy górę oraz boki. białym kremem wykonujemy dekoracje. ja użyłam dodatkowo misiaczków z sezamu i słonecznika w karmelu oraz ozdób cukierniczych. Schłodzić przez noc w lodówce.
marietta
Beatris
halina
kuchenny świat
Camilla0804