Sposób przygotowania:
Torcik z kaszy z bakłażanem i grzybkami
Moczymy grzyby w niewielkiej ilości wody (1/2 szklanki). Gotujemy kaszę do miękkości wg przepisu na opakowaniu. Gotujemy grzyby. Obieramy warzywa. Kroimy cebulę w piórka, bakłażana w cienkie paseczki (obieraczką do warzyw) a czosnek przeciskamy przez praskę. Na rozgrzanym maśle szklimy cebulę, dodajemy bakłażana i czosnek. Po krótkim przesmażeniu dodajemy grzyby razem z płynem z gotowania. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy wszystko razem około 10 minut na wolnym ogniu. Mieszamy mąkę w małej ilości wody, dodajemy śmietankę - mieszamy po czym dodajemy do bakłażana by zagęścić sos. Formujemy babeczki przy pomocy obręczy lub innej foremki. Na górze każdej układamy sporą ilość bakłażana z grzybami. Dekorujemy przed podaniem natką pietruszki.