Sposób przygotowania:
Torcik z masą czekoladowo- kokosową
Ciasto z orzechami: Orzechy włoskie kroimy dość grubo. Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy miód, orzechy krojone, mąkę tortową i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. miksujemy. Dajemy do tortownicy o średnicy 24 cm i pieczemy do 40 minut w 180 stopniach. Ciasto kakaowe: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Dodajemy mąkę, żółtka, kakao i proszek do pieczenia. Pieczemy zimny przekrawamy na pół. Masa: W 1/4 szklanki mleka mieszamy żółtka z mąką ziemniaczaną. Resztę mleka gotujemy z cukrem i cukrem waniliowym, do gotującego wlewamy żółtka z mąką, i gotujemy gęsty krem. Zimny ucieramy z utartą margaryną. Masę dzielimy na 2 części do jednej dodajemy kakao. Masa z kokosem: Mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną, gotujemy chwilkę, odstawiamy do wystygnięcia. Przełożenie ciasta: Ciasto kakaowe- masa bez kakao- ciasto z orzechami- masa kakaowa (na nią dajemy w odstępach masę z koksem) –ciasto kakaowe- dowolna dekoracja
marietta