Sposób przygotowania:
Tort leśny
Składniki kruchego ciasta posiekać, zagnieść i odstawić w chłodne miejsce na 30 min. Przygotować biszkopt. Ubić białko, dodać cukier, szczyptę soli, otartą skórkę z cytryny i żółtko. Połączyć z mąką, proszkiem do pieczenia oraz mąką ziemniaczaną. Ciasto przełożyć do natłuszczonej tortownicy. Piec 20 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto kruche rozwałkować, przełożyć do natłuszczonej tortownicy i piec 15 minut w tej samej temperaturze co biszkopt. Pokrojone truskawki, 125 ml wody, wino i cukier zagotować. Dodać namoczoną żelatynę, rozpuścić. Płyn wymieszać z malinami i jeżynami (trochę owoców zostawić do dekoracji) i wlać do półkolistej formy. Mocno schłodzić. Kruche ciasto posmarować galaretką z czerwonej porzeczki i przykryć upieczonym biszkoptem. Wyjęte z formy owoce w galaretce ułożyć na biszkopcie. Odstawić w chłodne miejsce. Śnieżkę ubić z cukrem waniliowym i bitą śmietaną. Obłożyć nią boki tortu. Udekorować odłożonymi owocami i posiekanymi pistacjami.