Sposób przygotowania:
Tort Minionek
Białka ubić na sztywno z cukrem, zmiksować z żółtkami, a następnie do ubitych jajek przesiać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Masę na biszkopta przelać do blaszki 20×25 cm. Piec 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Żelatynę wsypać do zimnego mleka, a kiedy napęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowany budyń połączyć od razu z gorącą żelatyną, dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia. Kremówkę ubić i zmiksować z zimnym budyniem. Jeśli krem będzie zbyt rzadki, odstawić na chwilę do lodówki, szybko stężeje.
Z wystudzonego biszkopta ściąć rogi, żeby nadać mu kształt minionka. Przekroić na pół i nasączyć wodą z alkoholem i sokiem z cytryny. Tort był dla dorosłych, jeśli robimy go dla dzieci nasączyć herbatą z sokiem z cytryny.
Brzoskwinie osaczyć z syropu i pokroić w kostkę. Na nasączonym biszkopcie rozsmarować połowę masy budyniowej, rozłożyć pokrojone brzoskwinie i rozsmarować resztę kremu. Przykryć druga połową biszkopta, nasączyć.
Na wierzch tortu przygotować glazurę maślaną - masło zmiksować na puch, połączyć z cukrem pudrem, a następnie z sokiem z cytryny. Masą pokryć dokładnie cały tort.
Masę cukrową połączyć z barwnikami i udekorować tort. Schłodzić przez noc.
Żelatynę wsypać do zimnego mleka, a kiedy napęcznieje rozpuścić w kąpieli wodnej. Budyń ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowany budyń połączyć od razu z gorącą żelatyną, dokładnie wymieszać i odstawić do wystudzenia. Kremówkę ubić i zmiksować z zimnym budyniem. Jeśli krem będzie zbyt rzadki, odstawić na chwilę do lodówki, szybko stężeje.
Z wystudzonego biszkopta ściąć rogi, żeby nadać mu kształt minionka. Przekroić na pół i nasączyć wodą z alkoholem i sokiem z cytryny. Tort był dla dorosłych, jeśli robimy go dla dzieci nasączyć herbatą z sokiem z cytryny.
Brzoskwinie osaczyć z syropu i pokroić w kostkę. Na nasączonym biszkopcie rozsmarować połowę masy budyniowej, rozłożyć pokrojone brzoskwinie i rozsmarować resztę kremu. Przykryć druga połową biszkopta, nasączyć.
Na wierzch tortu przygotować glazurę maślaną - masło zmiksować na puch, połączyć z cukrem pudrem, a następnie z sokiem z cytryny. Masą pokryć dokładnie cały tort.
Masę cukrową połączyć z barwnikami i udekorować tort. Schłodzić przez noc.