Sposób przygotowania:
Tort urodzinowy
biszkopt kakaowy
Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , później stopniowo dodajemy na przemian cukier i żółtka. Do ubitych jajek delikatnie po łyżce wsypujemy suche składniki mieszamy łyżką aż składniki się połączą . Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem tortownicy i pieczemy przez 30 min w 180 *C. Biszkopt kroimy na trzy placki
biszkopt orzechowo-kokosowy :
Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy mikserem na sztywno ze szczyptą soli. Do piany dodajemy miód potem stopniowo cukier na przemian z żółtkami . Na koniec dorzucamy orzechy i kokos wymieszane z mąką i proszkiem , mieszamy delikatnie łyżką do połączenia składników. Ciasto przekładamy do tortownicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia.. Pieczemy w 180*C przez 30 min.Ciasto kroimy na pół
masa :
Budyń gotujemy z przepisu na opakowaniu dodając do mleka cukier. Masło ucieramy do białości i dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu.Ucieramy aż składniki się połączą.
masa do dekoracji :
czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej , zimną
śmietanę ubijamy na puch , dodajemy serek i na koniec wystudzoną rozpuszczoną czekoladę.
Tort:
ciasto kakaowe- masa - biszkopt kok.orzech.-masa- biszkopt kakaowy-masa-biszk. orzech-kok.-masa- na wierzch układamy pozostały biszkopt kakaowy . Ciasto dekorujemy masą ze śmietany i mascarpone.
Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , później stopniowo dodajemy na przemian cukier i żółtka. Do ubitych jajek delikatnie po łyżce wsypujemy suche składniki mieszamy łyżką aż składniki się połączą . Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem tortownicy i pieczemy przez 30 min w 180 *C. Biszkopt kroimy na trzy placki
biszkopt orzechowo-kokosowy :
Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy mikserem na sztywno ze szczyptą soli. Do piany dodajemy miód potem stopniowo cukier na przemian z żółtkami . Na koniec dorzucamy orzechy i kokos wymieszane z mąką i proszkiem , mieszamy delikatnie łyżką do połączenia składników. Ciasto przekładamy do tortownicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia.. Pieczemy w 180*C przez 30 min.Ciasto kroimy na pół
masa :
Budyń gotujemy z przepisu na opakowaniu dodając do mleka cukier. Masło ucieramy do białości i dodajemy po łyżce ostudzonego budyniu.Ucieramy aż składniki się połączą.
masa do dekoracji :
czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej , zimną
śmietanę ubijamy na puch , dodajemy serek i na koniec wystudzoną rozpuszczoną czekoladę.
Tort:
ciasto kakaowe- masa - biszkopt kok.orzech.-masa- biszkopt kakaowy-masa-biszk. orzech-kok.-masa- na wierzch układamy pozostały biszkopt kakaowy . Ciasto dekorujemy masą ze śmietany i mascarpone.