Sposób przygotowania:
Trójkąty ze szpinakiem
W pierwszej kolejności przygotowujemy farsz ze szpinaku. Zaczynamy od wypłukania liści szpinaku, następnie zostawiamy je na chwilę do odcieknięcia na sicie. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu, szpinak siekamy i wsypujemy na patelnię. Dorzucamy drobno pokrojony czosnek, smażymy na małym ogniu, zwracając uwagę, żeby szpinak nie ściemniał bo będzie gorzki. W tym czasie w naczyniu roztrzepujemy jedno jajko i dolewamy pół szklanki śmietany, wszystko dokładnie razem mieszamy. Wlewamy śmietanę do szpinaku, smażymy wszystko razem, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do wystygnięcia. Kiełbasę kroimy na półplasterki i chwilę podsmażamy. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty, na każdym umieszczamy odrobinę farszu, kawałki kiełbasy i kosteczkę sera, składamy w trójkąt, umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika na maks. 15 minut (200 st.C).