Sposób przygotowania:
Tymiankowy łosoś z ryżem i warzywami.
Rybę rozmrozić,umyć,osuszyć , skropić sokiem z cytryny i posypać z obydwu stron solą,pieprzem cytrynowym i tymiankiem.Wstawić na ok.15 minut do lodówki. Brokuła zblanszować ok.10 minut w osolonym wrzątku.Paprykę pozbawić nasionek i pokroić w kosteczkę.Pieczarki pokroić w dość grubą kostkę.Na oliwie podsmażyć paprykę,troszkę później dodać pieczarki i rozkruszoną kostkę do smaku warzywną Winiary.Poddusić,na koniec dodając podzielonego na małe różyczki brokuła,oprószyć pieprzem kolorowym i delikatnie wymieszać,aby nie rozgnieść brokułów. Piekarnik nagrzać do 180 stopni (termoobieg).Rybę włożyć do rękawa do pieczenia,na każdym dzwonku kładąc małe wiórki masła.Szczelnie zamknąć rękaw i wstawić rybę do piekarnika na ok.20 minut. W tym czasie kapustę kiszoną odcisnąć z soku,pokroić, zetrzeć obrane jabłko i marchewkę,drobno pokroić cebulkę.Posypać szczyptą cukru,posolić i opieprzyć wg. uznania i dodać oliwę z oliwek.Wymieszać i wstawić do lodówki. Po 20-tu minutach pieczenia ryby, rozcinamy rękaw do pieczenia odchylając folię na boki.Piekarnik ustawiamy na pieczenie z góry i nastawiamy temperaturę 200 stopni.I jeszcze 10 minut podpiekamy do lekkiego przyrumienienia. Na wygrzane talerze nakładamy ryż,na nim warzywa.Obok surówkę z kiszonej kapusty i na koniec naszą pachnącą tymiankiem rybkę.Smacznego.
Natala1210
Sarenka
Babciagramolka
kinga
iwi69