Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Udka z kurczaka w sezamie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

W taki sam sposób można przygotować skrzydełka lub piersi z kurczaka.

Udka z kurczaka w sezamie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Udka z kurczaka w sezamie

 

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka w sezamie
Mięso umyć, włożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać oczyszczoną włoszczyznę, listek laurowy, angielskie ziele, sól i ziarna pieprzu. Gotować do miękkości. Gdy mięso jest miękkie wyjąć z rosołu, zdjąć skórkę, oprószyć mąką, zanurzać w roztrzepanych jajkach z dodatkiem vegety i obtaczać w ziarnach sezamu wymieszanego z bułką tartą. Smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
Udka z kurczaka w sezamie
Do jajka dodać vegetę i dokładnie roztrzepać widelcem.
Udka z kurczaka w sezamie
Opanierowane udka smażyć z obu stron na złoty kolor.