Sposób przygotowania:
Udziec z indyka w miodowej skorupce
Udziec umyć , osuszyć papierowym ręcznikiem posolić , posypać,przyprawą do drobiu.Natrzeć majerankiem i ostrą papryką, odstawić na 40 min w chłodne miejsce.Naczynie do zapiekania wysmarować olejem
, ułożyć udziec , piec w 170 st C z termoobiegiem 40 min, po tym czasie, masło lekko rozpuścić.Wlać miód, wymieszać , polać udziec po całości.Piec aż mięso
będzie miękkie , sprawdzając długą wykałaczką.
Smacznego.
, ułożyć udziec , piec w 170 st C z termoobiegiem 40 min, po tym czasie, masło lekko rozpuścić.Wlać miód, wymieszać , polać udziec po całości.Piec aż mięso
będzie miękkie , sprawdzając długą wykałaczką.
Smacznego.
msewka
Sarenka
eli_555
Anula
luna