Sposób przygotowania:
Wariacja drobiowa ze szpinakiem
Filet kroimy na dwie części i pojedyncze części rozbijamy tak cienko jak tylko możemy. Posypujemy pieprzem i solą. Na patelni roztapiamy masło w tym czasie siekamy drobno czosnek. Na patelni smażymy szpinak, po 3 minutach dodajemy trochę soli i wrzucamy czosnek a następnie rozkruszamy ser feta. Mieszamy i odstawiamy. Na rozbity filet kładziemy farsz i dodajemy kawałki goudy. Przykrywamy drugim filetem i spinamy wykałaczkami. Posypujemy bazylią, oregano i papryką. Wkładamy do rękawa wraz z odrobiną masła, rękaw nakłuwamy i wstawiamy wszystko do piekarnika na 60 minut, temp 180 stopni.
![Wariacja drobiowa ze szpinakiem Wariacja drobiowa ze szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wariacja-drobiowa-ze-szpinakiem-172947.jpg)
![Wariacja drobiowa ze szpinakiem Wariacja drobiowa ze szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wariacja-drobiowa-ze-szpinakiem-172948.jpg)
![Wariacja drobiowa ze szpinakiem Wariacja drobiowa ze szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wariacja-drobiowa-ze-szpinakiem-172949.jpg)
![Wariacja drobiowa ze szpinakiem Wariacja drobiowa ze szpinakiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/wariacja-drobiowa-ze-szpinakiem-172950.jpg)
marietta