Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Wegetariańska zupa z białych szparagów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna zupa z białych szparagów z dodatkiem warzyw i drobnego makaronu. W wersji wegetariańskiej, gotowana na oliwie i maśle.

Wegetariańska zupa z białych szparagów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wegetariańska zupa z białych szparagów

 

Sposób przygotowania:

Wegetariańska zupa z białych szparagów
W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy masło. Wrzucamy pora pokrojonego w półplasterki i smażymy, aż lekko się zeszkli. Dodajemy marchewkę, seler i pietruszkę pokrojone w dość drobną kostkę. Podsmażamy przez chwilę, a następnie wlewamy wodę. Dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie i gotujemy 15 minut.

Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe łodygi. Kroimy na kawałki i wrzucamy do zupy. Gotujemy 5 minut.

Dodajemy makaron, gotujemy 10 minut.

Doprawiamy zupę pieprzem, solą, papryką ostrą i gałką muszkatołową. Dodajemy jogurt naturalny rozmieszany z niewielką ilością zupy. Zagotowujemy. Dodajemy posiekaną bazylię i wyłączamy.
Wegetariańska zupa z białych szparagów
W garnku rozgrzewamy oliwę, dodajemy masło. Wrzucamy pora pokrojonego w półplasterki i smażymy, aż lekko się zeszkli.
Wegetariańska zupa z białych szparagów
Dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie i gotujemy 15 minut.
Wegetariańska zupa z białych szparagów
Szparagi myjemy, odłamujemy zdrewniałe łodygi. Kroimy na kawałki i wrzucamy do zupy.
Wegetariańska zupa z białych szparagów
Doprawiamy zupę pieprzem, solą, papryką ostrą i gałką muszkatołową.