Sposób przygotowania:
Wegetariański gulasz jarzynowy
Bakłażany, cukinie i pomidory starannie opłukać, pokroić w grubą kostkę. Wszystkie pokrojone warzywa przesypać do miski, posypać solą i odstawić na 1/2 godziny. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paseczki.
Cebulę obrać i pokroić w talarki. W garnku rozgrzać oliwę. Podsmażyć cebulę, wrzucić resztę warzyw, całe ząbki czosnku, tymianek, posiekaną natkę pietruszki oraz listek laurowy. Całość doprawić do smaku.
Dusić pod przykryciem do miękkości, nadmiar wody odparować w połowie duszenia.
Cebulę obrać i pokroić w talarki. W garnku rozgrzać oliwę. Podsmażyć cebulę, wrzucić resztę warzyw, całe ząbki czosnku, tymianek, posiekaną natkę pietruszki oraz listek laurowy. Całość doprawić do smaku.
Dusić pod przykryciem do miękkości, nadmiar wody odparować w połowie duszenia.