jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Wegetariański gulasz jarzynowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

gulasz jarzynowy polecany jako danie na obiad w lecie

Wegetariański gulasz jarzynowy

Składniki:

Wegetariański gulasz jarzynowy

 

Sposób przygotowania:

Wegetariański gulasz jarzynowy
Bakłażany, cukinie i pomidory starannie opłukać, pokroić w grubą kostkę. Wszystkie pokrojone warzywa przesypać do miski, posypać solą i odstawić na 1/2 godziny. Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paseczki.

Cebulę obrać i pokroić w talarki. W garnku rozgrzać oliwę. Podsmażyć cebulę, wrzucić resztę warzyw, całe ząbki czosnku, tymianek, posiekaną natkę pietruszki oraz listek laurowy. Całość doprawić do smaku.

Dusić pod przykryciem do miękkości, nadmiar wody odparować w połowie duszenia.