Sposób przygotowania:
Wigilijne uszka z pieczarkami
Do miski wsypujemy mąki i sól do smaku mieszamy. Do garneczka wlewamy ciepłe mleko i ciepłą wodą , dodajemy masło mieszamy aż się rozpuści.
Ciepły płyn wlewamy do mąki , wyrabiamy ciasto. Odstawiamy aż przestygnie. Pieczarki ścieramy na tarce duże oczka. Podsmażamy na maśle .
Dodajemy wyciśnięte 2 ząbki czosnku. Mieszamy solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dodajemy łyżkę prażonej cebulki i ok 2 łyżki bułki tartej.
Mieszamy ,aż powstanie masa.Rozwałkowujemy ciasto. Wycinamy małe kółka kładziemy farsz i zaklejamy.
Ciepły płyn wlewamy do mąki , wyrabiamy ciasto. Odstawiamy aż przestygnie. Pieczarki ścieramy na tarce duże oczka. Podsmażamy na maśle .
Dodajemy wyciśnięte 2 ząbki czosnku. Mieszamy solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Dodajemy łyżkę prażonej cebulki i ok 2 łyżki bułki tartej.
Mieszamy ,aż powstanie masa.Rozwałkowujemy ciasto. Wycinamy małe kółka kładziemy farsz i zaklejamy.
mocsłodkości
Czekoladka 2
ciasteczka