mala-madzia

mala-madzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 47]

Wiosenne śniadanko wielkanocne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak przygotowane pożywne, kolorowe śniadanko nastraja optymistycznie nawet w mroźny poranek;)

Wiosenne śniadanko wielkanocne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Wiosenne śniadanko wielkanocne

 

 

  • Ponadto potrzeba będzie silikonowa rączka.

Sposób przygotowania:

Wiosenne śniadanko wielkanocne
Cebulkę podsmażamy na patelni i wysypujemy ją na duży talerz a na nią kładziemy plastry sera. W garnuszku zagotowujemy wodę. Silikonową rączkę myjemy i osuszamy, po czym smarujemy jej wnętrze oliwą. Do każdej "kieszonki" wbijamy po jajku i wkładamy silikonową rączkę do garnuszka, który przykrywamy pokrywką i czekamy aż jajka ugotują się. Gdy już to nastąpi, ostrożnie wyjmujemy łyżką jajka z "kieszonek". Podobnie postępujemy z pozostałymi czterema jajami. W między czasie szpinak wrzucamy na rozgrzaną patelnię z 3/4 szklanki wody i czekamy aż się rozmrozi. Dodajemy starty na najmniejszych oczkach czosnek i fetę - mieszamy, by powstała jednolita konsystencja. Ciepły szpinak kładziemy na żółty ser a na nim w okręgu układamy ugotowane jajka. Pomidorka kroimy w księżyce i wkładamy między jajka. W sam środek dania wbijamy pęczek szczypiorku. Smacznego! ;)
Wiosenne śniadanko wielkanocne
Do silikonowej rączki wbijamy jajka.
Wiosenne śniadanko wielkanocne
Podsmażoną cebulkę przykrywamy plasterkami sera żółtego.
Wiosenne śniadanko wielkanocne
Szpinak mieszamy z czosnkiem i fetą w wodzie na patelni.
Wiosenne śniadanko wielkanocne
Przygotowany szpinak układamy tak, by przykrył dokładnie cały ser.