Sposób przygotowania:
Wiosenny Kociołek
Cielęcinę umyć, osuszyć i podzielić na kawałki. Marchewkę, cebulę, seler, ziemniaki i czosnek obrać oraz umyć. Kukurydzę i fasolkę osączyć z soku. Cebulę pokroić w piórka, marchewkę i selera w małą kostkę, ziemniaki w nieco większą kostkę, czosnek zmiażdżyć. Rozgrzać na patelni oliwę. Podsmażyć z obu stron mięso tak, aby nie było surowe. Pod koniec smażenia dodać 1 cebulkę i paprykę. Zeszklić je. Wrzucić na chwilę na patelnię z odrobiną tłuszczu kukurydzę i fasolkę. Do garnka wlać wodę, wrzucić zielę angielskie, listek laurowy i pozostałe warzywa oprócz pomidorów. Dodać je po 15 minutach duszenia warzyw na małym ogniu. Doprawić szczyptą cukru, soli, ew. pieprzu i ketchupem. Ser pokroić w paski. Gdy warzywa będą miękkie, a pomidory rozgotowane (trzeba sprawdać patyczkiem albo widelcem) trzeba dodać podsmażone mięsko z papryką i cebulką o raz fasolkę z kukurydzą. Całość mieszać 2 minuty na małym ogniu. Po wyłożeniu powstałej potrawy, układamy na gorącej ser żółty (powinien się roztopić). Można posypać posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem.Smacznego!;-)