Sposób przygotowania:
Wołowina po burgundzku
1. Wołowinę umyj i osusz. Mięso i boczek pokrój w kostkę 3 cm na 3 cm. 2. Szalotki obierz i przekrój na pół. 3. W dużym garnku podsmaż boczek do momentu, aż wytopi się cały tłuszcz. Następnie dodaj szalotki i zeszklij. Cebulki i boczek przełóż na talerz. Do garnka dodaj pokrojoną w kostkę wołowinę. Smaż do momentu uzyskania złocistego koloru. 4. Do tak przygotowanego mięsa dolej około pół litra wody, dodaj liście laurowe i duś pod przykryciem na wolnym ogniu około 60 minut. Następnie dodaj wcześniej obsmażony boczek i cebulkę. Dodaj posiekany tymianek, szczyptę gałki i czosnek. 5. Całość zalej sosem winnym z dwóch opakowań Fixu KNORR rozmieszanym w 300 ml wody. Całość gotuj jeszcze 20 minut. Sałatka: 1. Sos sałatkowy włoski KNORR wymieszaj z 3 łyżkami oliwy z oliwek i 3 łyżkami wody. 2. Mix sałatek przełóż do miski. Owoce pokrój w cząstki, dodaj do sałaty i posyp startym parmezanem. Całość zalej sosem sałatkowym i wymieszaj.
elzbieta8960
andzia67
robertjankopp